Štrudla Jaškovog baruna

Uživajte u Štrudli Jaškovskog baruna, remek-djelu tradicionalne pekarstva s bogatim nadjevom od jabuka, oraha i grožđica. Idealna poslastica za svaku prigodu.

Pratite naš recept i uživajte u plodu truda vaših ruku!

Sastojci

Za tijesto:
  • 480 g brašna
  • 300 ml ulja
  • 20 g soli
  • 300 ml vode
Za nadjev:
  • 1,4 kg jabuka
  • 200 g mljevenih oraha
  • 100 g grožđica
  • 240 g šećera
  • 120 g vanilin šećera
  • 10 g cimeta
  • 100 g krušnih mrvica
Za umak:
  • Mlijeko
  • Puding od vanilije
  • Šećer
Za dekoraciju:
  • Mljeveni orasi
  • Menta
  • Rum (po želji)

Recept

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto koje treba odstajati oko 30 minuta.
  2. Nakon 30 minuta razvaljajte tijesto valjkom i namažite uljem te ostavite ulje 2-3 minute kako bi ga tijesto upilo.
  3. Za to vrijeme pripremite nadjev: jabuke ogulite i naribajte i u posudu dodajte šećer, vanilin šećer, cimet. Izmiješajte sve sastojke.
  4. Prstima razvucite tijesto što je više moguće.
  5. Na razvučeno tijesto na polovicu stavite krušne mrvice. Jabuke prije stavljanja na krušne mrvice istisnite da se ocijedi sok od jabuka. Nadjev se stavlja kao i mrvice – na polovicu razvučenog tijesta.
  6. Na jabuke posipajte orahe i grožđice koje po želji prethodno možete natopiti u rumu.
  7. Zarolajte šturdlu.
  8. Štrudlu stavite u lim za pečenje kojeg ste prethodno premazali uljem i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25-30 minuta.
  9. Dok se štrudla peče, pripremite topli umak od vanilije.
  10. Štrudlu posipajte šećerom u prahu, prelijte umakom, ukrasite mljevenim orasima i mentom i poslužite dok je još topla.

Gdje smo?

Pronađi nas na karti ili klikni dolje i dođi do nas