Gastro radionice

U srcu našeg profesionalnog kuharskog studija, u atmosferi koja odiše domaćim ugođajem i kreativnošću, otkrijte skrivene talente i obogatite svoje kulinarsko znanje

Probudite kulinarskog majstora u sebi

Probudite kulinarskog majstora u sebi


Naše gastro radionice su dizajnirane da budu slasne, mirisne i pune smijeha, ali i izrazito edukativne. Bez obzira na vaše prethodno iskustvo, od početnika do kulinarskih stručnjaka, pridružite nam se u zajedničkoj strasti prema kontinentalnoj kuhinji i autentičnim, pomalo zaboravljenim specijalitetima. S našim vodičima i kroz praktičan rad, naučite kako od jednostavnih namirnica stvoriti jela koja oduševljavaju generacijama.

Učimo i kuhamo s lokalnim sastojcima


Naše Gastro radionice vode vas kroz povijest i tradiciju hrvatske kuhinje, od pripreme tradicionalnog tijesta za rezance i kruh, do kuhanja jela sa žlicom poput sarme i ječmene kaše. Ovisno o godišnjem dobu, naši programi se prilagođavaju dostupnosti svježih, lokalnih namirnica, što svaku radionicu čini jedinstvenom.

Učite o važnosti sezone i lokalnosti u pripremi jela, a kroz praktičan rad steknite vještine koje su nekada bile svakodnevnica naših predaka. Od dvosatnih sesija do višednevnih programa, naše radionice su savršene za sve koji žele produbiti svoje znanje o tradicionalnoj kuhinji.

Povratak tradiciji i običajima naših predaka

Temelj naših radionica je povratak tradiciji i običajima naših predaka koji su od jednostavne kombinacije namirnica s puno ljubavi pripremali jela koja žive stoljećima i iznova nas oduševljavaju svojim okusima, a čiji su načini pripreme danas postali cijenjena i rijetka znanja.

Broj polaznika: minimalno 3 – maksimalno 8
Vrijeme trajanja: ovisno o odabranom programu, od 2 sata do 4 dana

Teme:

  1. Tradicionalno tijesto – rezanci (za juhu, široki), kruh, pogače, štrukli
  2. Jela sa žlicom – sarma, filana paprika, ječmena kaša, ragu na jaškovski
  3. Slastice – štrudla, gibanica, roščići, buhtle, salenjaci
  4. Zimnica- džemovi, kiseli krastavci, kisela paprika
  5. Kolinje- obrada mesa, priprema kobasica (program se odvija u 11.i 12.mjesecu uz ograničen broj sudionika)

*Izvođenje pojedinih programa ovisi o sezoni, odnosno raspoloživosti namirnica.

Gdje smo?

Pronađi nas na karti ili klikni dolje i dođi do nas