Gastro načela
Savršen spoj tradicije i modernih gastronomskih inovacija
Najviši standardi i načela
Restoran Žganjer je spoj tradicije i modernih trendova i iz oba segmenta koristimo ono najbolje te se u tehnologiji, skladištenju, higijenskim standardima, pripremi i posluživanju zadovoljavaju najmoderniji standardi i poštuju najviša gastronomska načela.
Tradicija se očituje u njegovanju starih običaja: tijesto štrudle se razvlači preko cijelog stola, bazlamača se radi s kukuruznim brašnom mljevenim na lokalnom mlinu, prema starim obiteljskim receptima se izrađuju se kolači, kruh i pogače, kobasice…
Porijeklo namirnica
Kod pripravljanja hrane naglasak se stavlja na svježe namirnice domaćeg porijekla lokalnih gospodarstvenika, a sve više hrane uzgajamo u krugu gospodarstva.
Svake godine postotak zdrave domaće hrane u svijetu je sve manji, a u našim restoranima sve je veći i sve više truda i vremena ulažemo kako bismo na tanjure naših gostiju servirali hranu posebne kvalitete kakva se ne nalazi na policama trgovina. I upravo zbog toga, mnoge goste naši pojedini specijaliteti mirisom, okusom i izgledom vraćaju u djetinjstvo…
Posebna priprema hrane
Unatoč tome što su naše namirnice kontroliranog porijekla, sve je više onih koji zbog zdravstvenih i drugih razloga moraju izbjegavati određene namirnice te mi uz puno pažnje pripremamo hranu:
BEZ mlijeka
BEZ jaja
BEZ šećera
S bezglutenskim brašnom
Vlastita obrada mesa
Razlog zbog kojeg teletina i meso općenito kod Žganjera ima poseban okus je što, osim što se nabavlja od lokanih proizvođača, meso se obrađuje u vlastitoj klaonici 1. kategorije prema komisiju EU i na taj način pripremamo za Vas meso posebne svježine i kvalitete.
Nudimo usluge obrade, pečenja i sječenja janjaca i odojaka.
Sezonski kalendar namirnica
Najbolje što priroda u pojedinom dijelu godine nudi, mi pripremamo za Vas! Hladne zime prolaze brže uz domaće čvarke i pogačice od čvaraka, ovčetinu sa slatkim zeljem, sarmu, pečene domaće krvavice i pečenice poslužene sa kiselim zeljem, buncek, patke i purice s mlincima, sarmu, ozaljske rezance s vrganjima, krafne.
Bogatstvo jesenskih plodova se osjeća u juhi od bundeve i vrganja, ozaljskim rezancima s vrganjima, ječmenoj kaši s kukuruzom, bifteku s vrganjima, štrudli s grožđem, kolaču od kestena. Sunce pozdravljamo s prhkom pitom od jagoda, tortom od domaćeg sira i malina…