Gastro načela

Naglasak stavljamo na hrani koja je uzgojena unutar kruga našeg gospodarstva ili dobivena od lokalnih proizvođača, što omogućava da svake godine povećavamo postotak zdrave domaće hrane koju poslužujemo

Savršen spoj tradicije i modernih gastronomskih inovacija

Najviši standardi i načela

Restoran Žganjer je spoj tradicije i modernih trendova i iz oba segmenta koristimo ono najbolje te se u tehnologiji, skladištenju, higijenskim standardima, pripremi i posluživanju zadovoljavaju najmoderniji standardi i poštuju najviša gastronomska načela.

Tradicija se očituje u njegovanju starih običaja: tijesto štrudle se razvlači preko cijelog stola, bazlamača se radi s kukuruznim brašnom mljevenim na lokalnom mlinu, prema starim obiteljskim receptima se izrađuju se kolači, kruh i pogače, kobasice…

 

Porijeklo namirnica

Kod pripravljanja hrane naglasak se stavlja na svježe namirnice domaćeg porijekla lokalnih gospodarstvenika, a sve više hrane uzgajamo u krugu gospodarstva.

Svake godine postotak zdrave domaće hrane u svijetu je sve manji, a u našim restoranima sve je veći i sve više truda i vremena ulažemo kako bismo na tanjure naših gostiju servirali hranu posebne kvalitete kakva se ne nalazi na policama trgovina. I upravo zbog toga, mnoge goste naši pojedini specijaliteti mirisom, okusom i izgledom vraćaju u djetinjstvo…

Posebna priprema hrane

Unatoč tome što su naše namirnice kontroliranog porijekla, sve je više onih koji zbog zdravstvenih i drugih razloga moraju izbjegavati određene namirnice te mi uz puno pažnje pripremamo hranu:


BEZ mlijeka


BEZ jaja


BEZ šećera


S bezglutenskim brašnom

Vlastita obrada mesa

Razlog zbog kojeg teletina i meso općenito kod Žganjera ima poseban okus je što, osim što se nabavlja od lokanih proizvođača, meso se obrađuje u vlastitoj klaonici 1. kategorije prema komisiju EU i na taj način pripremamo za Vas meso posebne svježine i kvalitete.

Nudimo usluge obrade, pečenja i sječenja janjaca i odojaka.

Sezonski kalendar namirnica

Najbolje što priroda u pojedinom dijelu godine nudi, mi pripremamo za Vas! Hladne zime prolaze brže uz domaće čvarke i pogačice od čvaraka, ovčetinu sa slatkim zeljem, sarmu, pečene domaće krvavice i pečenice poslužene sa kiselim zeljem, buncek, patke i purice s mlincima, sarmu, ozaljske rezance s vrganjima, krafne.

Bogatstvo jesenskih plodova se osjeća u juhi od bundeve i vrganja, ozaljskim rezancima s vrganjima, ječmenoj kaši s kukuruzom, bifteku s vrganjima, štrudli s grožđem, kolaču od kestena. Sunce pozdravljamo s prhkom pitom od jagoda, tortom od domaćeg sira i malina…

Gdje smo?

Pronađi nas na karti ili klikni dolje i dođi do nas