Gastronomija

gastronomijaRestoran Žganjer je spoj tradicije i modernih trendova: iz oba segmenta koristimo ono najbolje. U tehnologiji, skladištenju, higijenskim standardima, pripremi i posluživanju zadovoljavaju se najmoderniji standardi i poštuju najviša gastronomska načela, a kod pripravljanja hrane naglasak se stavlja na svježe namirnice domaćeg porijekla lokalnih gospodarstvenika. Tradicija se očituje u njegovanju starih običaja: tijesto štrudle se razvlači preko cijelog stola, bazlamača se radi s kukuruznim brašnom mljevenim na lokalnom mlinu, prema starim obiteljskim receptima se izrađuju se kolači, kruh i pogače.

gastronomijaOkusite naše specijalitete- mladu otočku janjetinu s ražnja i pečenu glavu, janjeću jetricu sa žara sa svježim sirom, starinske štrudle, dedine palačinke sa sirom. Razlog zbog kojeg teletina kod Žganjera ima poseban okus je što, osim što se nabavlja od lokanih proizvođača, meso se obrađuje u vlastitoj klaonici 1.kategorije prema komisiju EU i na taj način pripremamo za Vas meso posebne svježine i kvalitete. Po narudžbi pripremamo teletinu ispod peke, purice i patke s mlincima, gibanice, jaškovski ragu, kotlovinu…

Hladne zime prolaze brže uz domaće čvarke i pogačice od čvaraka, ovčetinu sa slatkim zeljem, sarmu, pečene domaće krvavice i pečenice poslužene sa kiselim zeljem, buncek, patke i purice s mlincima, sarmu, ozaljske rezance s vrganjima, krafne. Bogatstvo jesenskih plodova se osjeća u juhi od bundeve i vrganja, ozaljskim rezancima s vrganjima, ječmenoj kaši s kukuruzom, bifteku s vrganjima, štrudli s grožđem, kolaču od kestena… Sunce pozdravljamo s prhkom pitom od jagoda., tortom od domaćeg sira i malina…

gastronomijaZa goste koji zbog zdravstvenih i drugih razloga moraju izbjegavati određene namirnice, uz puno pažnje pripremamo hranu mlijeka, jaja, šećera, s bezglutenskim brašnom…

Hobi vlasnika Ivana Žganjera – izrada proizvoda tradicionalnog kolinja, odnosno izrađene delicije postale su neizostavno predjelo. Uživajte u već pomalo zaboravljenom okusu pravih domaćih kobasica, šunke, budžole i špeka. Životinje se uzgajaju u krugu gospodarstva u Jaškovu i hrane isključivo prirodnom hranom, a proizvodi se obrađuju ručno u vlastitoj klaonici, po obiteljskoj recepturi staroj preko 100 godina i suše u vlastitoj sušari. Kolinje u restoranu Žganjer se željno čeka.

Za potpuni doživljaj, uz obrok kušajte jedno od 50 vrhunskih i kvalitetnih vina vodećih hrvatskih vinara i vinara ozaljsko vivodinske vinske ceste (Vrbanek, Šoštar, Frlan).

Vino kuće koje se na poseban način sljubljuje s našim jelima je Gramusch- jedinstvena mješavina okusa i mirisa Graševine, Muškata i Cahrdonnaya, hvaljeni kreativni vinarski proizvod obitelji Žabčić.