
Temelj naših radionica je povratak tradiciji i običajima naših predaka koji su od jednostavne kombinacije namirnica s puno ljubavi pripremali jela koja žive stoljećima i iznova nas oduševljavaju svojim okusima, a čiji su načini pripreme danas postali cijenjena i rijetka znanja.
Broj polaznika: minimalno 3 – maksimalno 8
Vrijeme trajanja: ovisno o odabranom programu, od 2 sata do 4 dana
Teme:
- Tradicionalno tijesto – rezanci (za juhu, široki), kruh, pogače, štrukli
- Jela sa žlicom – sarma, filana paprika, ječmena kaša, ragu na jaškovski
- Slastice – štrudla, gibanica, roščići, buhtle, salenjaci
- Zimnica- džemovi, kiseli krastavci, kisela paprika
- Kolinje- obrada mesa, priprema kobasica (program se odvija u 11.i 12.mjesecu uz ograničen broj sudionika)
Izvođenje pojedinih programa ovisi o sezoni, odnosno raspoloživosti namirnica.
![]() |
![]() |
![]() |
Knjiga dojmova
Od srca Vam puno fala. Ovo je dar Božji, a Vama neka naša srca... - Župljani Gospe od Ružarija iz Posedarja
Uživao sam u sjajnom gostoprimstvu i odličnoj kuhinji obitelji Žganjer!... - Ivo Josipović, Predsjednik Republike Hrvatske
Que buena, que buena, que esta la janjetina, lijep ugođaj. Hrvatsko- europski.... - Goran Milić, novinar HRT-a