Povijest i tradicija

…Od seoske gostionice iz 1974. pa sve do nadaleko poznatog i omiljenog restorana…

tradicijaObitelj Žganjer se u četrdesetim godinama prošlog stoljeća počinje baviti obrtništvom – proizvodnjom i prodajom vina, uslugama obrađivanja oranica i košnje livada, mesarskim uslugama, uslugama prijevoza mladenaca na kočiji, uslugama pečenja, sječenja i prodaje pečenih janjaca i odojaka u okolici, koja je u to vrijeme Jugoslavije obuhvaćala i pogranično područje uz Sloveniju (Metlika, Novo Mesto). Prvi ugostiteljski objekt, buffet Lovcu, Ivan Žganjer otvara 1974. godine, kojeg zajedno sa suprugom Marinom 1990. preuređuje, mijenja naziv, i službeno postaje, na oduševljenje mnogih gostiju, restoran Žganjer.

tradicijaU svom dugogodišnjem obrtničkom putovanju, obitelj i njene generacije uspješno putuju kroz vrijeme, ne samo prilagođavanjem specifičnostima vremena i proširivanjem ponude sukladno trendovima, nego osmišljavanjem novih, vlastitih proizvoda i jedinstvenih načela. Osim znanja i kvalitete, ljubav prema gostu i ugostiteljstvu presudna je za dugogodišnje uspješno poslovanje i osjeća se u svakom detalju.

tradicijaTEMELJNE VRIJEDNOSTI – Jedna od temeljnih vrijednosti Restorana jest što je osnovni tim zaposlenika u Restoranu zaposlen više od deset, 15 pa čak i dvadeset godina. Ta vrijednost očituje se pozitivnom poslovnom klimom, uigranošću u poslovnim operacijama, a prije svega u prijateljskom i gotovo obiteljskom odnosu, ne samo među zaposlenicima i obitelji vlasnika, nego i u odnosu gost – zaposlenik.

VIŠE OD GOSTIJU – Mnogi gosti postali su prijatelji restorana i obitelji Žganjer i s mnogima se družimo i izvan restorana! Mnogi gosti dolaze desetljećima, generacije istih obitelji slave kod nas najvažnije trenutke u svojim životima- krštenja, svete potvrde, promocije, vjenčanja, godišnjice brakova, rođendane, ali i neke manje sretne trenutke… i to povjerenje je ono što nas motivira da budemo stalno bolji!

 

Skip to content